vrijdag 26 oktober 2012

De paraplu

De kinderen van het 2de leerjaar maakten deze week kennis met het boek 'De paraplu'. Een heel mooi en leuk boek, maar er staat geen tekst in! Toen bedachten de kinderen maar zelf de tekst.
Hieronder zie je de prenten en de leuke tekstjes die de kinderen schreven.


De hond vliegt naar omhoog, de kat zit op straat. En de blaadjes gaan allemaal op de hond.
Elias & Ismael 2D

De hond vloog heel hoog, tot hij de wolken zag. Hij probeerde op de wolken te stappen en het lukte heel goed. Maar opeens viel hij en hij houdt de paraplu stevig vast.
Rania & Emile2D
Hond is moe. Hij wil landen, maar het kan niet! Hij ziet mooie dieren. Even vraagt hij: "Aaaaa waar zit ik! Ah nu weet ik het! Ik zit in Afrika! De giraffen kijken omhoog en de olifanten ook. "Wat is dat," zegt olifant, "Dat is niet mogelijk!" Alle dieren kijken naar hond. Hond kijkt niet omlaag, hij vindt het niet leuk. Mama olifant zegt: "Wat doet die hond daar boven?"
Elza en Elena 2D
Alle dieren staan rond de hond en hij verstopt zich achter de paraplu. Maar de dieren komen dichter en dichter.
De hond is bang!
Keiko en Mia 2D
De dieren zin het hondje. Het hondje ziet het ei. De olifanten zien het hondje en blazen het hondje weg. Het hondje ziet 12 huisjes van stro en ziet ook nog 5 palmbomen en ook nog 4 bergen. Het is heel warm in dat land. Het hondje vraagt zich af wat er in het ei zit.
Marie-Alixe en Ilke 2C
De hond zit in het water met de paraplu en er zijn vliegende vissen. De zee is super wild. De hond roept: " Aaaaaaaa, zo wild dat de zee is!" Maar de golven zijn zo groot dat hij wegvliegt naar een ander land.
Dalia en Luna 2D
Hij belandt in zee en ziet veel vissen. Hij zit in de paraplu en ziet een vis met stekels en veel mini-vissen.
Hij ziet de reuze vis niet.
Emile en Sarah 2D
Het is nacht en er is storm. Er is een walvis en hij spuwt water op de hond. De hond is bang. De walvis heeft scherpe tanden. De walvis is boos.
Jana en Lise 2C
De hond landt recht p een palmboom en dan landt hij op het eiland. Hij krijgt een dikke buil. De schildpadden  vragen zich af van waar hij komt.
Dalia en Luna 2D
De hond slingert aan een liaan. Al de dieren zeggen: "Arme hond." De apen willen hem redden. De papegaaien en de apen helpen. De hond zit vast, hij kijkt triest en vliegt weer weg.
Brooklyn en Milan 2D
Het is dag. De pelikaan vliegt. Hij doet zijn poot op de paraplu. De hond is een beetje bang van de pelikaan.  De mensen zijn heel klein en gooien met pijlen.
Jana en Lise 2C
De hond staat op een ijsberg en toen kwamen de zeehonden hier aan. Het sneeuwde maar verder en verder en hond krijgt het koud. Toen waren de zeehonden aan het roepen. En toen viel hond bijna, want hij stond maar op één been. De zon kwam op en er vloog een vogel voorbij.
Mathieu en Matteo 2C
De hond skiet van de berg. De haasje rennen weg van schrik. Het sneeuwde zo hard dat het haasje in zijn huisje kroop. Een papa bleef kijken naar de hond. Maar de hond merkte niets en bleef maar voort sleeën zo hard als hij kon. Maar hij viel niets en had niets gebroken.
Julia en Fé 2C
Op een dag was hij op de Zuidpool en zag een mama ijsbeer en een baby ijsbeer.
Hij stormde met de wind mee.
Rune en Thibaut 2D
Het is nacht. Het hondje is bang in de lucht. Het hondje ziet de maan en ziet veel vogels en ziet een pijl.
Hij is bang en hij valt in slaap.
Marie-Alixe en Ilke 2C
Het was nacht en hond was droevig. Hij vloog naar huis en de vleermuizen vlogen  met hem mee.
Rune en Thibaut 2D
De hond heeft er genoeg van en hij loopt naar huis. De poes ziet de paraplu en de poes zegt: "Miejaaw."
Nadien bedachten de kinderen enkele avonturen voor de kat.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten