donderdag 27 oktober 2011

Inspiratiefilmpje Magritte

De tweede creadag komt er aan! Die staat helemaal in het teken van de Belgische kunstenaar René Magritte. Om de inspiratie en de goesting op te wekken: een filmpje!

maandag 24 oktober 2011

Kunstige herfst

De kinderen van het 2de leerjaar mochten in de tuin van de school spullen uit de natuur verzamelen die ze leuk vonden. Terug in de klas maakten ze van die spullen een kunstwerkje maken. Hieronder de resultaten van 2D!

Herfstmannetje

Herfstkader

Vogelnest

Herfstbos

Nest met vogel

Creatief met Warhol

Hierbij de beloofde foto's van een hele dag creatief werken rond Andy Warhol. De kinderen en de juffen hebben er van genoten!



Op de blog van juf Els (http://juffrouw-els.blogspot.com/) vind je de resultaten van haar workshop. Ook de moeite om eens een kijkje te nemen!

dinsdag 18 oktober 2011

Tijd voor reclame!

Vandaag konden de kinderen van de C-klassen aan de slag met het werk van Andy Warhol. Net zoals Andy Warhol bekende producten gebruikte in zijn werk, maakten de kinderen in mijn groepje reclame voor bekende producten. Hieronder de 4 prachtige resultaten!
Binnenkort vind je hier ook foto's van de andere workshops.

Madison, Anna, Roos, Lois, Lennert, Bram en Amine

Elise, Yentl, Chloé, Jozua en Jorn

Stien, Jorgen, Lana, Fahad en Nona

Kirsten, Mathieu, Lander, Victor, Thibaut en Luka

maandag 17 oktober 2011

Kabouters in de klas!

De kinderen van het eerste leerjaar veranderden vrijdag allemaal in kabouters. Ze leerden hoe kabouters bewegen en kregen allemaal 2 mooie rode kaakjes.
De kabouters van 1D volgen geconcentreerd de les!
Daarna deden we allerlei opdrachtjes rond de herfst: we beeldden een gedichtje uit, we maakten muziek, we deden de notendans en we verzamelden buiten herfstmateriaal.
Elk kind mocht buiten een vijftal spulletjes uitzoeken die hij/zij mooi vond. Terug in de klas maakten we een tentoonstelling van het verzamelde materiaal. Daarna konden we rondwandelen in ons eigen herfstmuseum!

Lijnen

"Vandaag werken we rond lijnen!" De kinderen van het 5de leerjaar bekeken mij eerst een beetje raar. Maar toen ik ze verzekerde dat het geen meetkunde was, konden ze gerust ademhalen.

We begonnen met een verkenning, de kinderen moesten verschillende lijnen uitbeelden: rechte, kromme, hoekige, golvende, dikke en dunne.
Daarna volgde een oefening op muziek. Ik liet verschillende soorten muziek horen en de leerlingen beeldden een lijn uit die daar volgens hen bij past. Nadien luisterden we nog eens naar de muziek, maar nu moesten de leerlingen de lijnen tekenen op een blad. Daaruit volgde een parcours en dat parcours moest gedanst worden. Eerst met blad, daarna zonder en ten slotte per 2. Hieronder een filmpje met het resultaat!

donderdag 6 oktober 2011

Body drumming

De kinderen van het 4de leerjaar mochten deze week muziek maken. Alleen kregen ze daar geen instrumenten voor! Ze mochten enkel hun eigen lichaam gebruiken.
Na veel oefenen en ideeën uitwisselen, volgde een toonmoment van de verschillende groepjes. Hieronder zie je enkele van de prachtige resultaten.

Maxime, Aaron, Timo en Paul-Henry

Marthe, Ophélie, Aaya en Laura

Gio, Esteban en Jente

dinsdag 4 oktober 2011

De keuken begint te leven

In het 3de leerjaar ontdekten ze dat je veel meer kan doen met keukenspullen van mama dan alleen maar koken. Mama's, wees gewaarschuwd!
Eerst kwam er een grondig onderzoek van het keukengerief: kijken, luisteren, voelen, ruiken en doen. Daarna kozen de kinderen een voorwerp uit en gaven het een passende stem. De keukenspulletjes moesten ook op een passende manier kunnen stappen.

De keuken kwam pas echt tot leven wanneer de kinderen een poppenspel maakten met hun voorwerpen. Zo kregen we hele leuke verhaaltjes te zien en te horen!
 Deze spulletjes hadden feest gevierd en hadden de dag erna allemaal een probleem. De ene was ziek van het eten, de andere had keelpijn, iemand anders sprak te snel,... Samen konden ze gelukkig alles oplossen!

 Deze 4 wouden iets klaarmaken om te eten, maar kregen de lade niet open. Met de hulp van Spaghetti is het toch gelukt en konden ze smullen.

Omdat het mooi weer was, trokken deze spulletjes een dagje naar zee.

Dansles van de dieren

Omdat het vandaag werelddierendag is, maakten de kinderen van het 2de leerjaar een dieren-dansshow. We kregen hierbij de hulp van Kapitein Winokio en zijn stuurman Katunga. De kapitein wou een groot feest geven, maar kon niet dansen. Katunga stuurde hem daarom op dansles. Kapitein Winokio leerde samen met de kinderen dansen van de olifant, de beer, de egel, de mol, het paard en de vlinder.
Nadien bedachten de kinderen zelf bewegingen bij een aantal andere dieren. Op het einde van de les volgde de dansshow! De kinderen (en de juf) lieten zich helemaal gaan, kijk maar naar de foto's!





maandag 3 oktober 2011

Enkel handen...




Dit filmpje kregen de kinderen van het 6de leerjaar te zien bij de start van de les.
Tijdens de les werkten we enkel met onze handen!

We begonnen met een spelletje 'pinkelen' als opwarming. Daarna moesten de kinderen associëren: bij elk woord dat de juf zei, schreven ze het eerste dat bij hen opkwam. Zo hadden de kinderen een heleboel woorden om uit te beelden...met de handen. Bij badkamer kregen we zo: wassen, shampoo, badeendje,... Eerst wisten de kinderen niet altijd hoe ze die moeilijke dingen moesten uitbeelden, maar als snel kwam de inspiratie en bedachten ze originele bewegingen.
Van die bewegingen maakten de kinderen handendansjes. Hieronder zie je enkele leuke bewegingen!