vrijdag 29 april 2011

Luisteren

Vandaag een mooie tekst gekregen van mijn vriend. Omdat ik zo goed kan luisteren...

Luisteren

Luisteren is meer dan horen.
Een mens die kan luisteren,
iedereen wil zo iemand ontmoeten.
Aan hem kun je vertellen
over je dagelijkse leven
Je grote en kleine problemen.
Hij deelt in je vreugde en verdriet.
Je bent gelukkig
als er echt iemand naar je luistert.
Luisteren is tijd durven te verliezen,
de ander laten uitpraten,
geen oplossing kunnen geven
Maar stapvoets op weg gaan.
Niet jouw tempo opdringen,
maar het zijne volgen.
Niet jouw antwoord geven,
maar het zijne laten vinden.
In het luisteren ervaart de ander
dat je van hem houdt
met zijn onmacht, zoeken en tasten.
Wie durft te luisteren
voelt niet meer de dwang
om de ander te verlichten,
maar begint te geloven
dat 'luisteren' zelf al licht is.

Auteur onbekend

Schoolfeest - uitdaging 1

Vandaag kwam de uitdager kijken of onze opdracht geslaagd is. En of we geslaagd zijn! We verzamelden liefst 537 kinderen, 42 juffen en meesters, 2 directeurs en 3 poetsvrouwen in rode kledij. Als straf moest onze uitdager ook iets rood aandoen, dik tegen haar zin natuurlijk. De kinderen zijn super enthousiast en ook de ouders vinden het leuk wat er op onze school gebeurd.


Nog maar net bekomen van onze overwinning, kregen we alweer een tweede uitdaging. Volgende week dinsdag moet iedereen met een hoofddeksel (hoed, pet, pruik,...) naar school komen. Benieuwd of dit zal lukken...

woensdag 27 april 2011

Schoolfeest - wie is de uitdager?

Na maanden voorbereiding is het dan eindelijk zover. We zijn gestart met de aanloop naar het schoolfeest. Gisteren kregen de kinderen deze affiche te zien en het speculeren begon.
Vandaag kwam onze uitdager dan ook te voorschijn. De uitdager wordt schitterend gespeeld door onze juf Amélie! Ze vertelde dat ze een hekel heeft aan kleuren en dat ze liever iedereen in het zwart ziet dan al die felle kleurtjes. Ze daagt de kinderen dan ook uit om vrijdag allemaal met een rood kledingstuk naar school te komen. Als het lukt, krijgen de kinderen extra speeltijd. Als het niet lukt, dan moeten ze zwart dragen. Vrijdag komt ze controleren en krijgen we een nieuwe uitdaging. Hopen dat het lukt!

woensdag 20 april 2011

Mondiale dag

De laatste dag voor de paasvakantie staat op onze school sinds enkele jaren in het teken van Broederlijk Delen. Er zijn voor de kinderen allerlei activiteiten voorzien. Zo komen er sprekers naar school, is er film, maar ook kookworkshops, yoga, maskers maken, enz.
Juf Liesbeth en ik namen dit jaar de workshop Afrikaanse dans op ons. Juf Liesbeth met de oudste kinderen, ik met 1, 2 en 3. In de namiddag lieten we onze kunsten zien. Het was voor mij een vermoeiende (4 uren dansen!), maar leuke dag!



Creadag

Hieronder enkele resultaten van de laatste creadag. De kinderen van het 1ste t.e.m. het 6de leerjaar gingen samen aan de slag om een ritmisch stukje te maken.



woensdag 6 april 2011

Hoe ziet mijn toekomst eruit?

Vandaag mocht ik functioneringsgesprek bij mijn directie. Ik keek er eigenlijk naar uit omdat ik het met hen wou hebben over mijn toekomst op de school na de muzocoach opleiding. Voor hen was het geen vraag of ik mijn rol als muzocoach zou opnemen, maar hoe ik dat zou doen. Dat was een aangename verrassing!
We waren het alle drie over eens dat een geleidelijke aanpak nodig zou zijn. Om de leerkrachten te motiveren, plan ik op het einde van het schooljaar 'verwen vriendje'. Een opdracht waarbij de leerkrachten elkaar een maand lang moeten verwennen, zonder zich kenbaar te maken aan hun 'verwen vriendje'. Met zo'n opdrachtjes willen dan volgend jaar verder aan de slag om binnen 2 jaar er echt vollen bak in te vliegen. Zo krijg ik ook de tijd om te groeien als muzojuf en als muzocoach.