vrijdag 23 december 2011

Vrolijk Kerstfeest!


Niet alle kinderen hun wens is te zien in het filmpje. Hun foto's zijn hieronder te zien.

donderdag 22 december 2011

Inspiratiefilmpje Karel Appel

Na de kerstvakantie komt de 3de creadag eraan! Die staat volledig in het teken van de Nederlandse kunstenaar Karel Appel. De juffen, meesters en kinderen van de A-klassen die wat inspiratie willen opdoen, kunnen volgend filmpje bekijken.

maandag 19 december 2011

Toeters en bellen

Dat kinderen en klassieke muziek wel samengaan, dat bewijzen de cd's van Klara4Kids. Onlangs kwam er een nieuwe cd uit: Toeters en bellen - klassiek op het plein. Op de cd staan allemaal feestelijke stukjes muziek die passen bij een dorps- of stadsfeest.


Wie in de klas met de cd wil werken, die vindt op de website van Klara educatieve fiches. Bij elk nummer op de cd hoort een lesje dat je makkelijk kan downloaden. Plezier verzekerd!

Speel*Goed

"Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is er één te blijven als je groot wordt."-Pablo Picasso

Via deze link kan je een boekje gratis bestellen of downloaden boordevol creatieve ideeën om te spelen. Zo kan je knutselen met kosteloos materiaal, je eigen poppenkast maken, enz... Een echte aanrader!


woensdag 7 december 2011

Sinterklaasfeest!

Tijdens het Sinterklaasfeest van het 3de en 4de leerjaar, konden we genieten van 2 mooie filmpjes.
Het eerste filmpje is van 4B, zij maakten een Sinterklaasjournaal:


Het volgende filmpje is van 3B. Zij maakten een videoclip op het bekende nummer van Gotye: 
'Somebody that I used to know'
Tijdens de show deden ze daar ook een dansje en een stukje op de boomwhackers bij. Daar kunnen jullie helaas niet van genieten.

Sinterklaasfeest!

Al enkele weken keken we uit naar de komst van Sinterklaas. Er werd tijdens die weken druk getekend, gemusiceerd, gedanst en gezongen. De voorbereidingen waren niet voor niets, want het werd een prachtige dag voor jong en oud!

De Sint kwam aan in prachtig weer
De Sint en zijn Pieten op een rij
Juf Amélie op de knieën voor de Sint
Een gekke Piet
De derdes in actie
Deze Piet is niet bang van een slang!

maandag 5 december 2011

Grapje

De boog kan niet altijd gespannen staan en lachen is gezond. Daarom:



dinsdag 29 november 2011

Stopmotion

Enkele leuke stopmotionfilmpjes. Voor het 2de filmpje werden maar lieftst 60 000 foto's genomen!


maandag 21 november 2011

Voor muziekliefhebbers

Dit is voor mensen die echt niet meer zonder muziek kunnen. Bij Spotify kan je gratis muziek beluisteren op je pc, laptop of smartphone. Zit je met een liedje in je hoofd? Dan kan je het heel snel beluisteren.
Er hoort ook een leuk en muzisch reclamefilmpje bij.

vrijdag 18 november 2011

Mooi, 't leven is mooi!

Sfeerbeelden uit de muzoklas.




Schimmenspel

De kinderen van het 2de leerjaar maakten kennis met het schimmenspel. Ze experimenteerden achter het doek en leerden zo wat wel en niet lukt. Op het einde van de les maakten ze zelf een figuurtje en speelden een stukje achter het doek.



Creadag in beeld

Een fotoverslagje van de voorbije creadag!

dinsdag 15 november 2011

Karaoke!

Tijdens de vorige creadag, rond Andy Warhol, was er een workshop rond muziek. De kinderen konden zich uitleven met micro, drum en gitaar. En nu kunnen wij meegenieten van hun uitspattingen!

Een originele klasfoto

In de crea-namiddag speelden alle klassen een spel. Daarbij moest elke klas een antwoord vinden op een vraag over het leven en werk van Magritte.
Eén van de opdrachtjes was: maak een originele klasfoto in de stijl van Magritte.

De oogappeltjes van 5D
De gekke mannetjes van 1E
De meisjes van 2D
De jongens van 2D
De kleine spruiten van 1D

De magie van Magritte

Vandaag verdiepten de kinderen van de D- en E-klassen zich in de wereld van René Magritte. Een heel boeiende wereld, zo bleek. Na veel knippen, plakken, tekenen, boetseren, muziek maken, toneel spelen, een duik in boeken en foto's nemen, gingen de kinderen moe maar voldaan naar huis.
Hieronder enkele foto's van mijn workshop.

Joni Magritte.
Rachel wordt aangevallen door een alien.
Wat valt er op Milan zijn hoofd?
Pas op Tom! Een haai!
Julien kampt met een aanval van de slang.
Camille geniet van een glaasje wijn.
Manon laat de zon schijnen.
Hajar plukt een mooie bloem!
Eet Louis een appel? Of eet de appel Louis?
Oud in nieuw.
Oud in nieuw.
Oud in nieuw
Spongebob in doel!
Kijk uit! Een draak boven de Sancta.
Ines in stukjes.
Ilke in stukjes.

zondag 13 november 2011

Boomwhackers!

Boomwatte? Boomwhackers! Gekleurde buizen, elk met een verschillende toonhoogte. In het 3de leerjaar zijn we er volop mee aan het experimenteren. Die resultaten zullen binnenkort te bewonderen zijn!
Wie toch al nieuwsgierig is naar wat dat nu juist allemaal is, kan hieronder naar enkele leuke filmpjes kijken. Of gewoon surfen naar youtube, boomwhackers intypen en je bent zoet voor een uurtje!




donderdag 27 oktober 2011

Inspiratiefilmpje Magritte

De tweede creadag komt er aan! Die staat helemaal in het teken van de Belgische kunstenaar René Magritte. Om de inspiratie en de goesting op te wekken: een filmpje!

maandag 24 oktober 2011

Kunstige herfst

De kinderen van het 2de leerjaar mochten in de tuin van de school spullen uit de natuur verzamelen die ze leuk vonden. Terug in de klas maakten ze van die spullen een kunstwerkje maken. Hieronder de resultaten van 2D!

Herfstmannetje

Herfstkader

Vogelnest

Herfstbos

Nest met vogel

Creatief met Warhol

Hierbij de beloofde foto's van een hele dag creatief werken rond Andy Warhol. De kinderen en de juffen hebben er van genoten!



Op de blog van juf Els (http://juffrouw-els.blogspot.com/) vind je de resultaten van haar workshop. Ook de moeite om eens een kijkje te nemen!

dinsdag 18 oktober 2011

Tijd voor reclame!

Vandaag konden de kinderen van de C-klassen aan de slag met het werk van Andy Warhol. Net zoals Andy Warhol bekende producten gebruikte in zijn werk, maakten de kinderen in mijn groepje reclame voor bekende producten. Hieronder de 4 prachtige resultaten!
Binnenkort vind je hier ook foto's van de andere workshops.

Madison, Anna, Roos, Lois, Lennert, Bram en Amine

Elise, Yentl, Chloé, Jozua en Jorn

Stien, Jorgen, Lana, Fahad en Nona

Kirsten, Mathieu, Lander, Victor, Thibaut en Luka

maandag 17 oktober 2011

Kabouters in de klas!

De kinderen van het eerste leerjaar veranderden vrijdag allemaal in kabouters. Ze leerden hoe kabouters bewegen en kregen allemaal 2 mooie rode kaakjes.
De kabouters van 1D volgen geconcentreerd de les!
Daarna deden we allerlei opdrachtjes rond de herfst: we beeldden een gedichtje uit, we maakten muziek, we deden de notendans en we verzamelden buiten herfstmateriaal.
Elk kind mocht buiten een vijftal spulletjes uitzoeken die hij/zij mooi vond. Terug in de klas maakten we een tentoonstelling van het verzamelde materiaal. Daarna konden we rondwandelen in ons eigen herfstmuseum!

Lijnen

"Vandaag werken we rond lijnen!" De kinderen van het 5de leerjaar bekeken mij eerst een beetje raar. Maar toen ik ze verzekerde dat het geen meetkunde was, konden ze gerust ademhalen.

We begonnen met een verkenning, de kinderen moesten verschillende lijnen uitbeelden: rechte, kromme, hoekige, golvende, dikke en dunne.
Daarna volgde een oefening op muziek. Ik liet verschillende soorten muziek horen en de leerlingen beeldden een lijn uit die daar volgens hen bij past. Nadien luisterden we nog eens naar de muziek, maar nu moesten de leerlingen de lijnen tekenen op een blad. Daaruit volgde een parcours en dat parcours moest gedanst worden. Eerst met blad, daarna zonder en ten slotte per 2. Hieronder een filmpje met het resultaat!

donderdag 6 oktober 2011

Body drumming

De kinderen van het 4de leerjaar mochten deze week muziek maken. Alleen kregen ze daar geen instrumenten voor! Ze mochten enkel hun eigen lichaam gebruiken.
Na veel oefenen en ideeën uitwisselen, volgde een toonmoment van de verschillende groepjes. Hieronder zie je enkele van de prachtige resultaten.

Maxime, Aaron, Timo en Paul-Henry

Marthe, Ophélie, Aaya en Laura

Gio, Esteban en Jente

dinsdag 4 oktober 2011

De keuken begint te leven

In het 3de leerjaar ontdekten ze dat je veel meer kan doen met keukenspullen van mama dan alleen maar koken. Mama's, wees gewaarschuwd!
Eerst kwam er een grondig onderzoek van het keukengerief: kijken, luisteren, voelen, ruiken en doen. Daarna kozen de kinderen een voorwerp uit en gaven het een passende stem. De keukenspulletjes moesten ook op een passende manier kunnen stappen.

De keuken kwam pas echt tot leven wanneer de kinderen een poppenspel maakten met hun voorwerpen. Zo kregen we hele leuke verhaaltjes te zien en te horen!
 Deze spulletjes hadden feest gevierd en hadden de dag erna allemaal een probleem. De ene was ziek van het eten, de andere had keelpijn, iemand anders sprak te snel,... Samen konden ze gelukkig alles oplossen!

 Deze 4 wouden iets klaarmaken om te eten, maar kregen de lade niet open. Met de hulp van Spaghetti is het toch gelukt en konden ze smullen.

Omdat het mooi weer was, trokken deze spulletjes een dagje naar zee.

Dansles van de dieren

Omdat het vandaag werelddierendag is, maakten de kinderen van het 2de leerjaar een dieren-dansshow. We kregen hierbij de hulp van Kapitein Winokio en zijn stuurman Katunga. De kapitein wou een groot feest geven, maar kon niet dansen. Katunga stuurde hem daarom op dansles. Kapitein Winokio leerde samen met de kinderen dansen van de olifant, de beer, de egel, de mol, het paard en de vlinder.
Nadien bedachten de kinderen zelf bewegingen bij een aantal andere dieren. Op het einde van de les volgde de dansshow! De kinderen (en de juf) lieten zich helemaal gaan, kijk maar naar de foto's!