donderdag 12 juni 2014

Bamboestieken 1B

Na een korte uitleg en een oefenmomentje, konden de kinderen van 1B ook aan de slag met de bamboestoeken. Niet alle resultaten waren even stevig, maar de kinderen hebben stuk voor stuk prachtige constructies gemaakt.







woensdag 11 juni 2014

Billenkletser

De kinderen van het 4de leerjaar maakten hun eigen billenkletser, geïnspireerd op volgende filmpjes.



Hieronder enkele resultaten van de 4des.





dinsdag 10 juni 2014

De trollenkoning

Toneel spelen zonder te repeteren...het kan! De lln van het 6de kregen een tekst voorgeschoteld en moesten die spelen zonder te oefenen. We verdeelden wel eerst de rollen en maakten een decor, maar de rest moesten de kinderen improviseren al spelend. Met leuke resultaten als gevolg!

De voorbereiding - decor bouwen en verkleden







En...actie!














Bamboestieken - 6A

Na een korte uitleg over conceptuele kunst, mochten de kinderen een eigen concept bedenken. Ze moesten met bamboestokken iets maken dat symbool staat voor hun klas.
6A koos ervoor om een cirkel te maken, dat staat symbool voor hun vriendschap. In het midden staat een kampvuur, symbool voor gezelligheid. Het kampvuur kan ook doorgaan voor de Kluisberg waar ze een fijne dag beleefd hebben.







Mijmeren...

De kinderen van het 6de leerjaar nemen binnenkort afscheid van de muzoklas en van de school. Wat denken ze dat hen te wachten staat volgend jaar en wat zullen ze hier missen? Je ziet het in hun tekeningen.
Fahad - 6C

Nicolas - 6C
Donatel - 6D
Janel - 6C
Jasmine - 6D
Aimé - 6C
Paul-Henry - 6D
Thibaut - 6C
Laura - 6D
Theo - 6C
Jef - 6D
Pauline - 6D
Amine - 6C