donderdag 26 september 2013

Muzoboeken

Deze muzoboeken wachten op hun nieuwe eigenaar...


En deze hebben hun eigenaar al gevonden!








maandag 16 september 2013

Een kunstig portret

De kinderen van het 5e leerjaar maakten na het zien van enkele voorbeelden (http://www.ketnet.be/mijn-kunst-is-top-atelier/fotografie), een kunstzinnige foto van hun klasgenoten.
Deze foto's zullen binnenkort in de muzoboeken te zien zijn. Maar hier krijgen jullie al enkele mooie resultaten te zien!

Alice 5A
Violette 5A
Elena 5C
Jonathan 5C
Robert 5C
Bridget 5D
Jorben 5D
Charlotte 5D
Arthur 5D
Julie 5D
Daniella 5D
Marwenne 5D

Piven-portretten (2)

Enkele kinderen van 2C geconcentreerd aan het werk.





Een deel van de resultaten!










vrijdag 6 september 2013

Kranten

Dat je meer met een krant kan doen dan ze enkel lezen, dat hebben de leerlingen van het 4e leerjaar mogen ontdekken.

We begonnen met de foto's uit de kranten na te bootsen. Daarna zochten we letters om uit te beelden. Na wat oefenen konden we zo het nieuws uit de krant dansen!

 

                                                        










Nadien werden we zelf een krant. De ene leerling toonde de bewegingen met de krant voor en de andere moest al die bewegingen nadoen! Ook dit zorgde voor hele leuke beelden!






woensdag 4 september 2013

Piven-portretten

Om het nieuwe schooljaar te starten, maken de kinderen van het 2e leerjaar een zelfportret in hun muzoboek. We doen dit naar het voorbeeld van kunstenaar Hanoch Piven.

We bekeken eerst enkele foto's en filmpjes van Piven. Hieronder vind je er eentje. Wie graag meer van zijn werk wil zien, gaat naar deze website: http://www.pivenworld.com/hanoch-piven-illustrations


Daarna gingen de kinderen zelf aan de slag, ze tekenden en schilderden hun zelfportret. Waar de ogen, oren, neus en mond moesten komen, lieten ze een plekje vrij.








Als alles geschilderd was, gingen de kinderen op zoek naar knipsel in tijdschriften om oren, ogen, neus en een mond te maken. De prentjes moeten iets te maken hebben met het kind zelf. Bijvoorbeeld dingen die ze graag lusten of doen.




Hieronder vind je de afgewerkte resultaten van enkele kinderen.