donderdag 31 mei 2012

Poëzie op school

De kinderen van 6B maakten poëzie in en met de school. Gisteren moesten de lln door de gangen van de school wandelen en zoveel mogelijk woorden noteren. Na afloop gingen ze met die woorden aan de slag en maakten ze enkele leuke gedichtjes.

Open samen de deur van de grote zaal.
Geniet van het lokaal.
De turnzaal in de Sancta is klein maar fijn.
En door de ideeënbus genieten de kinderen samen.
De anti-pest juf bedankt de kinderen en leerkrachten.
Eslem & Cléo

Elke dag een glimlach.
Elke dag een vrije dag.
Elke dag gemaaid en gezaaid.
Elke dag voetbal.
Elke dag speeltijd.
Elke dag welkom glimlach!
Laura & Julie

Welkom in 6C,
PROBLEEM!
Lasagne ligt in ziekenbedje,
Juf a, b, c koopt een tv.
Vele vriendjes doen ook mee,
Bedankt dat je op tijd bent.
Peter en meter van 1C,
Dinsdag worden jullie gezocht!
Jade & Zoë

donderdag 24 mei 2012

Photo Story 6D

De kinderen van het 6D maakten naar aanleiding van de jeugdboekenweek een eigen verhaal. Dat verhaal hebben ze daarna omgetoverd tot een luisterspel. Geniet hieronder mee van hun creatieve verhalen!






woensdag 16 mei 2012

Photo Story

De kinderen van het 6C maakten naar aanleiding van de jeugdboekenweek een eigen verhaal. Dat verhaal hebben ze daarna omgetoverd tot een luisterspel. Geniet hieronder mee van hun creatieve verhalen!










De filmpjes werden gemaakt met Photo Story 3. Via deze link kan je het zelf downloaden en er zelf mee aan de slag: http://microsoft-photo-story-3.dutch.toggle.com/

vrijdag 11 mei 2012

Van tekening naar speelgoed

Stel je voor, je tekent een leuk wezentje op papier. Dat is heel mooi om naar te kijken, maar je kan er niet echt mee spelen. Nu is er een studio die van kindertekeningen echte stoffen speeltjes maakt. Zo kunnen jouw ontwerpen echt tot leven komen!
http://todayilearned.co.uk/2012/04/28/there-is-a-company-which-makes-toys-based-on-childrens-drawings/





woensdag 9 mei 2012

Schoolfeest

Hieronder al enkele foto's van ons schoolfeest op 6 mei. Binnenkort volgt er ook een filmpje!












dinsdag 8 mei 2012

Bouwen

De kinderen van het eerste leerjaar gingen vorige week aan de slag met dozen, doeken, stoelen en wasknijpers. Ze maakten er gezellige kampen van en konden toen lekker spelen!










donderdag 3 mei 2012

Politie op onderzoek

Toen we woensdag terug op school kwamen, merkten we allemaal iets vreemd. Het schilderij voor Yannis was verdwenen! Eerst dachten we dat er iemand een grapje had uitgehaald en het had verstopt. Maar nee hoor, het schilderij is weg!
Daarom hebben we er de politie bijgehaald. Die nemen de zaak zeer ernstig en zijn druk bezig met een onderzoek. Vandaag kwamen ze op school en riepen ze iedereen samen. Ze toonden nog eens het bewijsmateriaal en vertelden dat ze ook beeldmateriaal hebben. Ze vragen dat iedereen de beelden bekijkt en tips doorgeeft aan de directie of de leerkrachten.



Hieronder het beeldmateriaal. Bekijk het goed en geef gerust tips!

woensdag 2 mei 2012

Slinkachu

Straatkunstenaar Slinkachu werkt met miniatuur figuurtjes en maakt er een leuk beeld van in de straat. Hieronder een voorsmaakje. Meer van zijn werk vind je via: http://slinkachu.com/