vrijdag 30 maart 2012

Mondiale dag

Het is ondertussen een echte traditie geworden. De laatste dag voor de paasvakantie is het 'Mondiale dag' bij ons op school.
Een hele dag dompelen we ons onder in andere culturen. Er wordt voor de kinderen een waaier aan activiteiten aangeboden: knutselen, zingen, dansen, film van broederlijk delen, sprekers die iets vertellen over die verre landen en zoveel meer. Hieronder enkele foto's van wat er in de muzoklas gebeurde!






donderdag 29 maart 2012

Schimmenspel de wereld rond - 5D

De kinderen van het 5de leerjaar werken allemaal een schimmenspel uit rond een bepaald land. Elk groepje kreeg een informatiebundeltje met foto's over zijn land. Aan de hand daarvan schreven ze een verhaal en maakten zelf hun poppen en attributen. Hieronder de eerste resultaten van de D-klas, de rest volgt na de vakantie.

Congo: Delphine, Orfee, Brenda en Shana


Guatemala: Lisa, Frauke, Britt en Fabiola



China: Aaron, Thibault, Ben & Kwinten



Lapland: Sirine, Hajar, Shana & Brenda



Rusland: Olivia, Louis, Jules & Tomas



Spanje: Sofyen, Olivier, Robin & Jeremy

dinsdag 27 maart 2012

Lente in de klas





De visser

De kinderen van het 2de leerjaar gingen onlangs aan de slag met het liedje 'de visser'. Het liedje komt uit het eerste hoorspel van het geluidshuis: 'De nachtegaal'.


De visser in actie
We beluisterden het liedje eerst en maakten toen bij elke zin een tekening. Zo verstonden we de tekst beter en leerden we de volgorde van het lied kennen. Daarna bedachten we bij elke zin een beweging en hadden we een dans op het lied. Tot slot verdeelden we de klas in 2 groepen en gaf elke groep een optreden!

Hieronder een filmpje met het liedje en de tekst met onze tekeningen! Zo kunnen jullie meezingen.

maandag 26 maart 2012

Doe mee aan Earth Hour!

Sinds 2007 organiseert WWF 'Earth Hour'. Oorspronkelijk alleen in Australiƫ, maar ondertussen doen er al 135 landen mee.
Wat is dat nu precies? Op zaterdag 31/3 doven we met zoveel mogelijk mensen een uur de lichten.
Waarom doen we dit? WWF wil via deze campagne mensen bewust maken van de klimaatverandering.
Hoe kan je meedoen? Doof om 20u30 de lichten voor een uurtje. Maak het ondertussen gezellig met een diner bij kaarslicht, een spelletjesavond met kaarsen,...
Meer info? http://earthhour.be/nl/7/Earth-Hour

donderdag 22 maart 2012

Ai Weiwei

Ai Weiwei is een Chinees kunstenaar. Hij maakt beelden en is daarnaast ook nog bezig met architectuur, fotografie en film. Hij staat ook bekend om zijn kritiek op de veranderingen in zijn land. Hij durft zijn mening zeggen en dat wordt door de regering niet geduld. Daardoor raakte hij al erg in de problemen.
De werken van Weiwei staan momenteel in 'De Pont' in Tilburg. Vorige zondag bracht ik een bezoekje aan het museum en genoot van zijn en andere kunstwerken. Dankzij deze foto's kunnen jullie meegenieten.

De werken van Ai Weiwei





Andere werken uit het museum







woensdag 21 maart 2012

Creadag B-klassen

Ze hadden er lang op moeten wachten, maar hun geduld werd uiteindelijk beloond! De B'tjes maakten er gisteren een creatieve en plezante dag van! Het was een mooie afsluiter van onze creareeks.
Geniet mee van de creatieve uitspattingen van de juffen en de leerlingen.


dinsdag 20 maart 2012

Tekenfilmpjes Keith Haring

Vandaag is het creadag voor de B-klassen. Die staat volledig in het teken van straatkunstenaar Keith Haring. De kinderen in mijn groepen maken animatiefilmpjes gebaseerd op deze website: http://www.haringkids.com/master_act_stories.htm 









vrijdag 16 maart 2012

1 minuut stilte

Om 11u hielden we met de hele school een minuut stilte om de slachtoffers van de busramp te herdenken. Het werd een heel emotioneel moment dat op iedereen een diepe indruk zal nalaten.
We wensen de familie van de slachtoffers heel veel sterkte tijdens deze moeilijke tijd.


dinsdag 13 maart 2012

Potlood vs camera

Ben Heine is een jonge Brusselse kunstenaar. In 2010 werd hij wereldwijd bekend met zijn fototekeningen. Je ziet een reeks foto's waar hij handgemaakte tekeningen aan toevoegt. Zo krijg je vaak grappige resultaten.
Hieronder kan je er enkele bewonderen, maar via deze link zie je er nog veel meer: http://www.benheine.com/projects.php?dossier=72157623723956821




maandag 12 maart 2012

Nooit

In het 3de leerjaar zijn we volop aan het werk met het boek 'Nooit' van Wally de Doncker. Vorige week leerden we het verhaal en de kunstwerken uit het boek kennen. De komende weken spelen we een spel rond en met de kunstwerken. Hieronder enkele sfeerbeelden met de kinderen van 3A.

Het spelbord rond de rots 'Nooit'.
Maxime en Ines ontwerpen hun eigen Panamarenko.
Gauthier en Violette zoeken gekleurde woorden.
Hafssa, Kobe en Maximillian maken hun eigen Nooit-land.
Gilles is klaar om in een sprookje te spelen.

donderdag 8 maart 2012

Om thuis eens te proberen...

Een filmpje gekregen van juf Anne (2B)! Begin maar alvast te oefenen, want misschien doen we dit binnenkort wel eens in de muzoklas.

maandag 5 maart 2012

Wij gaan op berenjacht...

De kinderen van het 1ste leerjaar gaan dezer dagen op berenjacht. Bang zijn ze niet... of toch een beetje?

De kinderen van 1E vingen deze stoere beer!