donderdag 29 september 2011

Andy Warhol inspireert!

De eerste creadag komt eraan en die staat volledig in het teken van Andy Warhol. Om de leerkrachten, de leerlingen en mezelf een beetje inspiratie te geven, maakte ik dit filmpje.
Laat de ideeën maar stromen!


maandag 26 september 2011

Pukkelpop 2011

Deze zomer was ik (helaas) getuige van de storm op Pukkelpop. We hadden gelukkig een goede beschermengel en zijn er zonder kleerscheuren van af gekomen. Een Leuvense Pukkelpop-bezoeker schreef een ontroerend nummer over het drama. Niet alleen de tekst, maar ook de gebruikte beelden tonen zeer goed aan hoe die dag verlopen is. 

Tekenwedstrijd

Mijn klas heeft nog heel veel witte muren. En om die muren te vullen, hield ik een tekenwedstrijd. Alle kinderen van de school kregen de kans om een figuurtje te ontwerpen die volgens hen echt in mijn klas past. Uit elk leerjaar koos ik één figuurtje. Binnenkort pronken deze mannetjes op de muren van mijn klas!
Emile 1A

Stien 2C

Maxime 3A

Isa 4B

Ben 5D

Tom 6D

zaterdag 24 september 2011

Hoekenwerk

Tijdens het hoekenwerk van het 1ste leerjaar werd er heel wat afgedanst, gebouwd, gespeeld en geknutseld! Een hele creatieve en leuke les!







Trippelmannetjes

Vorige week leerde ik de kinderen van het 1ste leerjaar kennismaken met de trippelmannetjes. Dat zijn kleine ventjes die 's nachts te voorschijn komen en slapende kinderen plagen. Ze pitsen in je vel, ze trekken aan je lel, ze glijden over je been en kietelen aan je teen! Zo staat het in het gedicht dat we beluisterd en uitgebeeld hebben.
"Juffrouw bestaat dat echt?" Die vraag kreeg ik het meest te horen. "Wat denk je zelf?", was mijn antwoord. En toen kwamen de verhalen... Heel veel kinderen hebben de trippelmannetjes al gevoeld en gezien! Sommige hebbenen er zelfs al eentje gevangen.
Na de verhalen kwam de actie. Hieronder zie je enkele trippelmannetjes.


maandag 19 september 2011

woensdag 7 september 2011

Wie ben ik?

Die vraag moesten de kinderen van het 6de leerjaar zich stellen. Na een uitgebreide brainstorm trokken we naar de computerklas en maakten we woordwolken.
Hieronder zie je enkele resultaten. Wie zelf eens wil proberen: http://www.wordle.net/. Veel plezier!





dinsdag 6 september 2011

Gekke wezentjes

Ik verwachtte deze voormiddag het tweede leerjaar, maar in plaats daarvan liepen er gekke wezentjes door mijn klas...