dinsdag 31 mei 2011

De vonk

De vonk, de passie voor muzo. Ze groeit, ze kent tegenslagen en vecht terug. Maar het belangrijkste van al: ze wordt doorgegeven!

Muzomuurtje

Hoe zie ik mezelf en hoe zie ik muzo:

donderdag 26 mei 2011

Happinnes

Een voorsmaakje van mijn portfoliovoorstelling. Ik vind zowel de muziek als de clip prachtig. Beiden staan symbool voor de weg die ik dit jaar heb afgelegd.

woensdag 25 mei 2011

Schoolfeest - The Movie

Ik heb geprobeerd om 5 weken voorbereiding en één dag schoolfeest in een filmpje te verwerken. Geen makkelijke opdracht, maar ik denk dat ik geslaagd ben om de sfeer weer te geven.
Geniet ervan, dat hebben wij ook gedaan...

zondag 22 mei 2011

Schoolfeest - uitdaging 6

Donderdagnamiddag werkte de school aan de laatste uitdaging. We hadden genoeg lapjes paarse stof. Maar ze op het witte doek krijgen, bleek niet zo evident. Mijn collega's probeerden alles: behangerslijm, lijmpistool, houtlijm, naaien, nieten,... Uiteindelijk werd hun harde werk beloond: de vlag is klaar, de stukjes blijven hangen en... ze is prachtig!




woensdag 18 mei 2011

The Force

Ken je dat gevoel? Het zijn examens, je moet een stage voorbereiden of je portfolio moet af. Maar net dan lijken alle youtube filmpjes veel aantrekkelijker... Bij deze moet ik altijd lachen!

Schoolfeest - uitdaging 6

Ons laatste doek is nog volledig wit! De kinderen worden dan ook uitgedaagd om tegen vrijdag de vlag te beplakken met stukjes paarse stof. De lapjes stof moeten 1dm² zijn. Deze uitdaging leidde al tot muzische wiskundemomenten. De kinderen van 6B berekenden dat elk kind 2 lapjes nodig heeft (zo'n goeie 1000 in totaal), willen we de vlag vol krijgen. En de kinderen van het vijfde weten nu zeer goed wat 1dm² is!



 

Lukt het of lukt het niet?

Druk in de weer om mijn portfolio toch tegen morgen af te krijgen! Terwijl ik er aan werk, wordt mijn to do lijstje altijd maar langer.
Lukt het of lukt het niet? Het antwoord zie je morgen...

maandag 16 mei 2011

Poppenspel

Met de kinderen van het vierde leerjaar ben ik al enkele weken aan het werken rond poppenspel.
De kinderen schreven zelf een lentesprookje, knutselden daarna hun poppen en attributen en spelen in een zelfgemaakte poppenkast.
Heel leuke lessen en prachtige resultaten!


 




Schoolfeest - uitdaging 5

Voor de vijfde uitdaging spraken we de directie aan. Zij moeten een nieuw Sancta Maria schoollied maken en op donderdag moeten we het met de hele school zingen.
Vandaag kregen de leerkrachten het lied voor het eerst te horen en we waren aangenaam verrast! Nu is het onze taak om het lied aan de leerlingen te leren.
De eerste  en tweede strofe staan er niet op, ik was iets te laat met de camera.



Sint-Hermes op zijn toren knipoogt zacht
Naar onze school in al zijn kleurenpracht
Het is hier reuzetof, het is hier groen
Een school waar we heel veel creatieve dingen doen

      Rood, oranje en geel
      Van alle mooie dingen krijgt ieder zijn deel
      Groen, blauw en violet
      Het Sancta Maria kleurenpalet

Wieltjesdag, creadag en in mei
Gezondheidsweek, wat zijn we blij
Wachtebeke, Bellewaerde, Plopsaland
Waar we op schoolreis reeds zijn aanbeland

    Refrein

Bij Sanne de muzocoach grijpen we de kans
Een wereld vol taal, beeld, muziek en dans
Brigitte de boekenjuf brengt ons het verhaal
Spannende boeken in een prachtig taal

   Refrein

Boerderijklas, zelfs een sleep-in
Of een 2-daagse hier krijgt elk zijn zin
Ieder kind is welkom je mag zijn wie je bent
Sancta Maria, wij zijn zo content

   Refrein 2x

zondag 15 mei 2011

Schoolfeest - uitdaging 3 & 4

Ik weet niet wie er nieuwsgieriger was, de leerkrachten of de leerlingen? De leerlingen moesten in ieder geval het langst op een antwoord wachten. Wij wisten het 's middags in de leraarskamer al: de Sancta stapte 12060 km!
En zo kwam ook de gele vlag naar beneden.


Voor de vierde uitdaging moest elk kind 2 bloemen maken in de kleur van zijn leerjaar en daar een bloementapijt mee maken. Iedereen ging aan de slag en ook zorgde ervoor dat de groene vlag ook naar beneden mocht komen. En we konden terug feesten!




woensdag 11 mei 2011

Schoolfeest - uitdaging 3

De 3de uitdaging draait op volle toeren. De hele week al zie ik klassen op wandeling vertrekken. En dat met maar 1 enkele reden: 10 000 km halen! Vrijdag weten we of het gelukt is.






donderdag 5 mei 2011

S.M.A.K.

Deze middag heb ik met mijn 2 vriendinnen het S.M.A.K. bezocht om de nieuwe tentoonstellingen te gaan bewonderen. Zo een namiddagje ontspannen doet af en toe ook eens deugd! Vooral de tentoonstelling van Jorge Macchi, Music Stands Still, kon me bekoren.





woensdag 4 mei 2011

Schoolfeest - uitdaging 2

Hoeden, pruiken, mutsen en sjaaltjes in alle kleuren en formaten werden gisteren uit de kast gehaald om de uitdaging te laten slagen. De spanning was groot, want iedereen moest een hoofddeksel aanhebben. In de gangen werd druk gespeculeerd: halen we het of halen we het niet?
Omdat ik gisteren namiddag ergens in Gent zat, moest ik tot vandaag wachten om die vraag te beantwoorden. Gelukkig zag ik de oranje vlag wapperen als ik de parking op reed. Oef, gelukt!

Ik dank mijn lieve collega's voor het filmen en het nemen van de foto's. Zo heb ik toch een beetje het gevoel dat ik er bij was. Geniet maar mee van de prachtige foto's.