donderdag 24 februari 2011

Coachen

Vandaag had ik mijn eerste coachingsgesprek. Man, man, wat was ik nerveus! Gisterenavond de cursus nog eens goed doorgelezen en enkele vraagjes genoteerd.
Het gesprek verliep nog een beetje chaotisch en ik had niet altijd het gevoel dat ik goed wist waar ik naar toe ging. Maar... mijn coachee haar lamp is gaan branden, 2 keer zelf! Ze heeft enkele zaken bedacht die ze graag wil uitproberen. 22 maart komen we terug samen om te kijken hoe alles verlopen is.
Ze sloot het gesprek af met: "Ik ga nog creatief beginnen worden op mijn leeftijd." En dat deed deugd!

woensdag 9 februari 2011

Jong geleerd

Vandaag verscheen in het nieuws het resultaat van een onderzoek naar cultuurparticipatie. Daaruit blijkt dat wie op jonge leeftijd al kennis maakt met cultuur, later ook meer zal participeren. Maar waar is dat nu goed voor?
"Het is bewezen dat wie deelneemt, zich beter in zijn vel voelt en meer sociale contacten heeft. Het is cruciaal voor de samenleving dat je van cultuur kan genieten, maar we kunnen dat niet verplichten", aldus Joke Schauvliege.

En we zijn...vertrokken!

Vandaag hebben we met de werkgroep cultuur ons idee voor het schoolfeest aan de rest van de collega's voorgesteld. We gaan de school uitdagen om dingen te verzamelen en aan elke geslaagde uitdaging wordt een beloning gekoppeld. Alle uitdagingen hebben te maken met kleur. Zo zal de school uitgedaagd worden door een zwart persoon die kleuren haat. Het zal onze taak zijn om de kleuren terug te krijgen. De uitdagingen beginnen 5 weken voor het schoolfeest en op 22 mei is er dan de grote apotheose.
De collega's reageerden positief en gingen direct aan de slag om zelf uitdagingen te bedenken. Ondertussen hebben we een waslijst vol ideeën en kunnen we met de werkgroep weer verder aan de slag!